Van Empel knoopt opnieuw aan met de zege na beklijvend duel met Alvarado

HeusdenZolderVrouwen-6

Een dag na haar nederlaag in Gavere heeft Fem van Empel in de Superprestige Cyclocross Heusden-Zolder de puntjes opnieuw op de i gezet. De wereldkampioene vocht een felle strijd uit met Ceylin Alvarado, maar trok ondanks een valpartij toch aan het langste eind.

Al vroeg in de wedstrijd werd het al duidelijk dat de Superprestige Cyclocross in Heusden-Zolder een tête-à-tête zou worden tussen Fem van Empel en Ceylin Alvarado. Het duo schudde in de eerste ronde de concurrentie meteen van zich af.

Na een val van Van Empel op haar knie dreigde het duel even op een sisser af te lopen, maar de wereldkampioene krabbelde al snel recht en knokte zich terug in het wiel van haar landgenote.

Wat volgde was een tweestrijd om van te smullen. Van Empel ging op en over Alvarado, maar die toonde mentale weerbaarheid. Een kloofje van een handvol seconden werd opnieuw dichtgereden.

De slotronde moest beslissen over winst of verlies en het werd er eentje met veel animo. Van Empel struikelde bijna over de balkjes en Alvarado verslikte zich in een modderheuvel. Verschil werd er echter niet meer gemaakt. In de sprint rekende Van Empel af met Alvarado, goed voor haar 12e zege in 13 wedstrijden.

Inge van der Heijden mocht als derde mee op het podium. Sanne Cant beloonde haar sterke wedstrijd met een vierde plaats. In de tussenstand van de Superprestige blijft Annemarie Worst leidster. Ze heeft 74 punten, eentje meer dan Alvarado.

Deel dit bericht