Van Aert rekent af met Iserbyt en pakt vijfde zege in Heusden-Zolder

HeusdenZolderMannen-7

Wout van Aert heeft voor de derde keer op rij de Superprestige Cyclocross Heusden-Zolder gewonnen, goed voor zijn vijfde overwinning in totaal op het circuit van Zolder. In de laatste ronde rekende hij af met Eli Iserbyt.

Op het snelle parcours op en rond het circuit van Zolder troepte het voorin lange tijd samen. Halfweg wedstrijd telden we nog een kopgroep van zeven renners. De jonge Tibor del Grosso was  één van de verrassingen en nam zelfs even het commando, ook Ward Huybs manifesteerde zich goed voorin.

Na een versnelling van Wout van Aert in het slot van de wedstrijd moest iedereen overboord, alleen een sterke Eli Iserbyt kon nog zijn wagonnetje aanpikten. Het duo dook zij aan zij de slotronde in.

Van Aert liet het initiatief aan Iserbyt, maar gaf in de laatste strook bergop Iserbyt genadeloos de doodsteek. Na drie tweede plaatsen knalde Van Aert in Heusden-Zolder naar zijn tweede overwinning van het seizoen. In Zolder staat de teller al op vijf stuks.

Iserbyt hield zijn tweede plaats vast en verstevigt zijn leiderspositie in de Superprestige. De Nederlander Joris Nieuwenhuis vervolledigde de topdrie.

Senna Remijn wint bij de junioren

De wedstrijd bij de junioren leverde een Nederlandse winnaar op. Al vroeg in de wedstrijd vormde er zich een kopgroep van drie: Arthur van den Boer en de Nederlanders Senna Remijn en Keije Solen. In het tweede deel van de wedstrijd moest Van den Boer voorin de rol lossen, Remijn toonde zich in de slotfase de sterkste.

Deel dit bericht