Heusden-Zolder verwelkomt BK veldrijden 2025, eindejaarscross slaat jaartje over

Golazo
Golazo

Heusden-Zolder is op 11 en 12 januari gastgemeente van het Belgisch kampioenschap veldrijden. De strijd om de nationale driekleur in de diverse categorieën wordt gestreden op het gekende parcours op en rond Circuit Zolder. Daar vonden eerder al 2 WK’s veldrijden plaats (in 2002 en 2016).

Sinds 2008 is er ook de jaarlijkse eindejaarscross (tegenwoordig manche van de Superprestige). Logischerwijs slaat die vaste afspraak op de kalender een jaartje over. Er zouden amper 14 dagen liggen tussen beide crossen op dezelfde plaats. Het is overigens een gewoonte dat de gastgemeente van het BK zijn reguliere cross in datzelfde seizoen overslaat, dat gebeurde recent nog in Middelkerke, Lokeren en Meulebeke. In het seizoen 2025-2026 zal de eindejaarscross terugkeren in de vertrouwde kerstperiode.

Mario Borremans, burgemeester van Heusden-Zolder: “We gaan er een groot feest van maken op 11 en 12 januari. Iedereen herinnert zich nog de WK’s hier waar een massa volk kwam genieten van het spektakel. Dat zal dit keer wellicht niet anders zijn. De inwoners van onze gemeente krijgen alvast gratis toegang tot het evenement!”

Deel dit bericht